Ballonteam 'JOY'
Le Ballon Bleu
Om het ballonteam JOY te vinden moet u tegenwoordig een eindje om: naar de Auvergne in Frankrijk. Wij ruilden de overvolle Randstad om voor een groen gebied waar je de Melkweg 's nachts nog in volle glorie kunt zien, het gevarieerde landschap uitdagende vaarmogelijkheden biedt, de lucht schoon is (en verschoond van laagvliegende Boeings) en men verstand heeft van goed eten.

Ons nieuwe onderkomen staat op 900 kilometer van Utrecht, in de Combrailles, een heuvelachtig plateau doorsneden door diepe rivierdalen, met meer dan honderd (slapende) vulkanen in alle soorten en maten aan de horizon. Ons adres daar is "Le Ballon Bleu": de naam van ons huis. Geen grap!

Onder de naam "Le Ballon Bleu" verzorgen wij ter plaatse ook exclusieve ballonvaarten, uitsluitend voor twee personen in onze uiteraard blauwe ballon. En vanaf de zomer van 2004 is het mogelijk om bij ons een comfortabel tweepersoons vakantieappartement te huren, uiteraard te combineren met een ballonvaart.

De essentie van ons ballonteam is intussen nog steeds die van het team dat in 1987 met dezelfde ballon begon te varen: gezellig, sportief en relaxed. Onze wortels liggen in het wedstrijd-ballonvaren, afgewisseld met plezier/trainingsvaarten tussen de competities door. Een klein aantal betalende passagiers per seizoen helpt de kosten van de ballon te dekken; ons dagelijks brood verdienen we op een andere manier. Zo kunnen we de tijd nemen om met onze crew en gasten een leuke ochtend of avond te beleven. Op zijn Frans gezegd: "chez nous".

Meer weten? klik dan op de links hierboven in de tekst of bel ons: 0033 (0)4 73 85 31 57.

Klik de links in de tekst voor meer informatie; klik op de foto's voor een pagina met meer beelden van onze omgeving.